... people should seriously stop expecting normal from me ... we all know it's never gonna happen!

Klokka ringer.

06.45 viser den ... tre minutter i ro før dagen starter. Opp på do mens Egil vekker ungene. Ut på kjøkkenet og starte matpakkesmøring. Ungene kommer ramlende utfor trappa; en ramler opp i sofaen og hiver seg etter fjernkontrollen, en subber ut på do mens tredjemann stiller seg foran ovnen mens det tastes heftig på mobiltelefonen. - "Mamma?! Jeg vil ikke på skolen i dag! Jeg haaaaaaaaaaaater skolen for der må jeg bare være ute. Det er uuuuuuuuurettferdig! Friminuttene er kjedelige, mamma." 

Fra den motsatte enden av rommet kommer protestene heftig og høylytt; -"Næ-ei! Friminuttene er det kuleste. Jeg ser deg nok når du er ute, det ser ut som om du har det kjempegøy. Kikkiiiii ... jeg synes timene er kjedelig og friminuttene er best, så"  Jeg lukker ørene og rømmer inn i matpakkesmøring.

- "Kikkiiiiiiiiiiiiiiii! Jeg finner ikke den rosa toppen min! Kikki! Har du sett den? Jeg brukte den på søndag og la den helt sikkert i skittentøysdunken. Kikkiiiiiiiiiiii! Har du ikke bretta den enda?" Jeg går opp på rommet hennes, plukker fram den rosa toppen fra under kommoden og viser den til henne ... - "Oi ... jeg trodde helt sikkert at jeg hadde lagt den i skittentøysdunken ..." hun rødmer litt og later som hun ignorerer meg mens hun leter fram den lilla toppen som er helt lik den rosa mens hun fortsatt taster heftig på telefonen.

-"Unger. Frokosten er ferdig, sett dere ved bordet nå."

"Jeg eeeeeeeeeeer ikke sulten. Jeg vil sooooooove! Åååååh ... har vi ikke Nugatti? Mamma ... du må huske å kjøpe juice. Kikki ... har vi en caps jeg kan bruke på fredag? Ferdig å spise jeg, Kikki ... Hvor er skia mine? Skiskoa? Stavene? Mammaaaaaaaaaaaa! Jeg må tisse! "

1 ... 2 .... 3 ... 4 ... 5 ...

Frokosten er over, ungene blir sendt på badet for å pusse tenner og gjøre seg klare. Det totale kaoset råder i gangen noen minutter mens de kler seg ... klemmer. kyss ... "glad i deg ... ha en god dag jenta mi. Kose dere, ungene. Du også. Glad i dere. Sees i ettermiddag"

*SMELL!*

Klokka er 07.28 og døra smelles igjen. Ungene løper over plenen, over til naboen der drosja kommer. Gutten først og jentene i fullt firsprang etter ham. Bak dem igjen kommer katta hoppende, lykkelig over å få leke med flokken sin. Drosja kommer, ski, unger, sekker og alt lempes inn. Dørene lukkes og drosja kjører. Katta sitter igjen og lurer på hva som skjedde med menneskene hennes og den gøye leken. 

Jeg finner tekoppen min som har rukket å bli kald, synker ned i stolen og smiler litt for meg selv ... kaos til tross; livet som trebarnsmamma er jammen ikke verst. 

 

  

Stikkord:

2 kommentarer

Linn

16.02.2013 kl.01:05

Liker måten du skriver på :) Enn lever seg inn i det!

Lisbeth

27.04.2013 kl.21:41

Jeg elsker bloggen din Kikki!

Den måten du skriver på får meg til og le, hver gang?!

TUSEN TAKK

Skriv en ny kommentar

Kikki Berli-Johnsen

Kikki Berli-Johnsen

6, Stokke

Journalist og forfatterspire med en stor lidenskap for styrketrening og med stor kjennskap til dietter, lavkarbo, kosttilskudd, sportsernæring, næringskonsentrater og profiler innen de største kraftsportene i inn og utland. Lykkelig, gift, mamma til to, strongwoman, skrotløfter, aktiv, skravlesjuk, tenkende, skapende, kjærlig, egoistisk, navlebeskuende, kverulerende, nær, varm ... skrivende. Alltid skrivende.

Kategorier

Arkiv

hits