Så skjedde det ...

... det jeg tvilte på noen gang ville skje.

En enkel liten telefon var alt som skulle til. En enkel liten telefon som startet slik;

- "mamma ..."

I den andre enden hulket min sønn høyt. Min 26 år gamle sønn gråt som et lite barn.

- "er hun fin", spurte jeg, og i det jeg sa det kjente jeg at det skjedde. Dette som jeg hadde tvilt på at noen gang ville skje meg skjedde.

Dypt inni meg kjente jeg det ... dette "noe" som jeg har hørt andre kvinner snakke om, som jeg har sett andre kvinner beskrive på Facebook ... denne følelsen.

- " hun er nydelig, mamma! Hun er så vakker. Hun er ... " han gråt igjen, denne store, tøffe sønnen min. Denne gutten som når jeg tenker på ham fortsatt er en solbrun fem år gammel gutt med hvit pannelugg og skrubbsår på knærne. Denne gutten som skulle gifte seg med mammaen sin når han ble stor, denne gutten som aldri skulle flytte hjemmefra for mamma var den eneste kvinnen han noen gang skulle elske.

Kanskje ...

Denne gutten gråt i store hulk.

- "Mamma ... de sier hun ligner på meg!"

Da kjente jeg det. "Noe" sprakk. "Noe" spredde seg ut i ei vanvittig fart i brystet mitt, i magen min ... i hodet mitt. "Noe" snek seg inn i hjertet mitt. "Noe" plasserte seg med den største selvfølgelighet i hjertet mitt, som om akkurat den plassen var reservert "noe". Og det var den selvfølgelig.

Akkurat den plassen i hjertet mitt var reservert for det lille mennesket som var årsaken til at min flotte sønn gråt lykketårer der han satt.

Akkurat den plassen var helt klart resevert for lille Julia Marie, dette vakre lille mennesket som en varm maidag bestemte seg for å bli født. Lille Julia Marie som kun ved sin eksistens gjorde det jeg aldri hadde trodd ville skje ... 

Julia Marie fikk Bestas hjerte til å bli et slikt tussete bestemorshjerte ...

 

Det er ikke det minste rart, er det vel?

 

 

6 kommentarer

Siren Mari

08.05.2013 kl.22:50

Gratulerer så mye :D

Roy a Bringslid

08.05.2013 kl.23:05

Detter var veldig sterke ord :-) gratulere :-)

Therese F Mathisen

08.05.2013 kl.23:07

*snufs* for nå triller tårene mine - sitter med klump i halsen!

Så fint skildret! ....og så har det seg jo sånn at jeg, sånn ca akkurat i dette tidspunkt, nemlig HAR en 5 år gammel gutt, lys i luggen - og som nusser mamman sin lidenskapelig "god-natta" hver kveld, og forteller at hun er drømmedama hans... (uten helt å skjønne betydningen av det begrepet da...). Men altså...*sukk*!

GRATULERER! Begge to. Alle sammen!

mamma24

09.05.2013 kl.10:56

Så fint skrevet og ordlakt. Gratulere med å bli bestemor =)

Oddny Eilertsen

09.05.2013 kl.12:04

Vi bestemødre - så sterke, og så skjøre. Nydelig beskrivelse. Ønske dæ mange fine øyeblikk sammen med barnebarnet ditt.

Anniken

12.05.2013 kl.21:13

Åhh, snufs! Ble helt rørt her. Du skriver som vanlig så levende og fasinerende, at det er som å se en film.

Gratulerer som bestemor, Kikki! Og for ei nydelig lita jente. Kos deg med henne, skjem henne bort slik bare bestemødre kan :)

Skriv en ny kommentar

Kikki Berli-Johnsen

Kikki Berli-Johnsen

6, Stokke

Journalist og forfatterspire med en stor lidenskap for styrketrening og med stor kjennskap til dietter, lavkarbo, kosttilskudd, sportsernæring, næringskonsentrater og profiler innen de største kraftsportene i inn og utland. Lykkelig, gift, mamma til to, strongwoman, skrotløfter, aktiv, skravlesjuk, tenkende, skapende, kjærlig, egoistisk, navlebeskuende, kverulerende, nær, varm ... skrivende. Alltid skrivende.

Kategorier

Arkiv

hits